На Волині суд виніс вирок чоловіку, який з автомата обстріляв автомобіль. Нагадаємо, в березні минулого року 32-річний мешканець районного центру Ківерці, вночі з автомата «АК-74» розстріляв автомобіль «Опель Віваро», який належав його знайомому. Чоловіки посварилися через борг за ремонт квартири - інформує прес-служба волинської поліції.

Тоді біля під'їзду будинку знайомого він помітив автомобіль марки «Опель Віваро». Застосовуючи вогнепальну зброю, волинянин здійснив не менше шести одиночних пострілів з автомата Калашникова у напрямку транспортного засобу.

За викликом відразу виїхала слідчо-оперативна група. Міліціонери виявили розбите бокове скло зі сторони водія та шість наскрізних пошкоджень на кузові буса. Згодом встановили, що це - отвори від куль. Провівши огляд місця події, правоохоронці знайшли й речові докази – гільзи від патронів калібру 5,45 мм.

Правоохоронці оперативно встановили особу правопорушника. Ним виявився раніше судимий місцевий житель, котрий, з його слів, нещодавно повернувся із зони проведення антитерористичної операції на Сході держави. Під час судового засідання факт участі підсудного в антитерористичній операції в Донецькій області в складі добровільного батальйону належним чином не доведений.

Під час обшуку в підвалі будинку, де він проживав, вилучено автомат «АК-74», п’ять гранат «Ф-1», запали до них і більше сотні патронів. Зі слів затриманого, зброю і боєприпаси він знайшов на полігоні в Київській області.

Ківерцівський міськрайонний суд визнав підсудного винним у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання - 3 роки й 3 місяці позбавлення волі.