Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк під час засідання постійної депутатської комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, розповів про найбільш проблемні об’єкти, які потребують здійснення нагального ремонту.

Посадовець розповів, що невідкладного відновлення, часткової заміни на аварійних ділянках та гідрохімічного очищення потребують трубопроводи декілької освітніх закладів. Зокрема ці роботи потрібно провести в ЗОШ №16, Палаці учнівської молоді, ДНЗ № 13, 27 і 31. Сума необхідна для здійснення цих робіт – 580 000 гривень. Для капітального ремонту системи опалення ЗОШ № 12 потрібно 150 000 грн. ЗОШ № 17 потребує відновлення системи тепловодопостачання на суму 350 000 грн. Також потрібно 70 тисяч на ремонт вентиляції вечірньої школи, адже частина її приміщень є підвальними, що створює нездоровий клімат.

Загальна сума, необхідна для ремонту найбільш проблемних об’єктів, за словами Олега Гребенюка складає 1 140 000 грн. Варто зазначити, що у бюджеті міста вже заплановані видатки на «ще більш нагальні потреби» освітньої галузі.

Член комісії Олександр Кравченко запропонував передбачити на ремонт закладів освіти 580 000 гривень, а іншу частину суми додати при наступному перерозподілі вільних залишків. Таким чином, колеги підтримали його пропозицію.