В Луцьку за моторошну ДТП з постраждалим засудили соцпрацівника територіального центру соціального обслуговування Луцького району.

Автопигода сталася ще у червні 2015 року, проте лише зараз Феміда поставила крапку в судовій тяганині.

Зокрема, обідньої пори водій «Рено Трафік», повертаючи з проспекту Відродження на вулицю Ветеранів, не надав перевагу «ВАЗу», який прямував у зустрічному напрямку, що й призвело до зіткнення двох автівок. Як згодом пояснив винуватець ДТП, він відволікся та втратив пильність, що й стало порушенням Правил дорожнього руху.

Внаслідок автопригоди у водія легковика практично не залишилось «живого місця». Окрім численних синців, струсу та забоїв, йому переламало ребра, плече, розірвало легеню та пошкодило хребет.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений цілком визнав свою провину та заявлені потерпілим цивільні позови про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, а також позов Луцької міської клінічної лікарні про відшкодування витрат, пов’язаних з лікуванням постраждалого.

Луцький міськрайонний суд, беручи до уваги тяжкість скоєного правопорушення, а також щире каяття обвинуваченого та сприяння при розкритті злочину, засудив водія-невдаху до 4-х років позбавлення волі, замінивши покарання на іспитовий строк терміном 3 роки. Разом з тим, суд зобов’язав винуватця ДТП відшкодувати потерпілому 200 тисяч гривень матеріальних і моральних збитків. Ще 15 тисяч гривень обвинувачений сплатить Луцькій міській клінічній лікарні.