Нещодавно на теренах Волині провели благодійний концерт органної та різдвяної музики, що проводився костелі святих Петра і Павла. Організатор дійства солістка Волинського народного хору Марія Таранко вирішила направити кошти, які жертвували глядачі концерту на допомогу онкохворим діткам. Волинська єпархія також долучилась до благодійного збору, провівши у Палаці культури вечір колядок. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та при підтримці вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук та Марія Таранко відвідали сім’ю маленької дівчинки Тетянки Антонець, вручивши їм зібрані кошти (13 тисяч гривень) - про це йдеться на сайті волинської єпархії.

Маленькій Тетянці нещодавно виповнився тільки один рік, але більшу частину свого життя вона уже провела в лікарні. Її батьки уже маючи двох синочків із нетерпінням чекали на народження довгожданої донечки, тож страшним потрясінням стала для них звістка, що у їхньої немовляти мієлобластний лейкоз.

Тетянка пройшла кілька курсів хіміотерапії в гематологічному відділенні дитячої обласної лікарні, та при такому діагнозі єдиним можливим варіантом є пересадка кісткового мозку, яку не в змозі провести в жодній українській лікарні, бо ніхто з рідних не підійшов Тані як донор. За допомогою небайдужих людей вдалось знайти лікарню в Італії, де погодились прийняти Таню на пересадку, але за попередніми розрахунками це коштує 110 тисяч євро.

Навіть продавши все своє майно, проста луцька родина не матиме змоги дістати подібну суму. Маючи ледве 10 тисяч євро вони ризикнули, і мама Віра разом із маленькою Тетянкою відправились до Італії. Так, батьківська безмежна любов змушує людей хапатись навіть за маленьку соломинку.

«Будемо сподіватись, що за допомогою волонтерів та благодійників їм вдасться зібрати протягом року необхідну для лікування суму, і Тетянка повернеться додому живою та здоровою. Також висловлюємо подяку прихожанам села Залісоче та священнику Павлу Шматюку, що також допомагали сім’ї Антонців збирати кошти на лікування в Італії. В сьогоднішній день будь яка допомога є суттєвою і, долучившись до неї, ми можемо врятувати життя дитини. Усі хто бажають допомогти Тані Антонець та її батькам у цій нерівній боротьбі з недугою можуть перерахувати кошти за такими реквізитами:

Карта Привадбанку 4149 4978 5263 2829 Антонець Олександр Сергійович 
Карта Привадбанку для переказу валюти 4149 4978 5659 4967 Антонець Олександр Сергійович» - йдеться у дописі.