Впродовж 2017 року на ботулізм захворіли 90 громадян України, з них дев’ятеро — померли. У переважній більшості випадків джерелом зараження була в’ялена риба

Про це повідомляє сьогодні прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

У відомстві закликали уникати вживання в’яленої, солоної, а також консервованої риби, м’ясних консервів, особливо домашнього виробництва. Крім того, слід утриматися від прийому в їжу продуктів, терміни зберігання і транспортування яких можуть не дотримуватися належним способом, або ж, коли якість продукту викликає сумнів.

Наразі МОЗ налагоджує алгоритм закупівлі медикаментів для уражених інфекціями, які викликають смертність (дифтерія, сказ, правець, ботулізм, малярія).

Нагадаємо, смертельні випадки захворювання на ботулізм було зафіксовано в Київській, Сумській, Полтавській, Одеській і Запорізькій областях.

На початку липня в Україні вперше за три роки привезли сироватку від ботулізму, якої вистачить для 25 осіб.