Лучани скаржаться на оперативність прибуття патрульних на виклики. У патрульній поліції, своєю чергою, пояснюють це малою кількістю працівників і їхньою завантаженістю.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини лучанин Роман, коли він зателефонував до поліції та повідомив про те, що людина намагається покінчити життя самогубством, стрибнувши з мосту, його попросили зачекати. А на наступний дзвінок відповіли, що інформацію передали, але поки вільного екіпажу немає, і коли патрульні звільняться, то під’їдуть.

«Ми ледве його (самогубцю, – ВН) втримали. Патрульна поліція мені передзвонила через 45 хвилин. Я запитав, чому така затримка. А якби людина справді впала й розбилася, вони приїхали б констатувати смерть?» – акцентував Роман.

Найбільше чоловіка обурило, однак, те, що, проїжджаючи вулицею Кравчука, він неодноразово помічав патрульних біля ресторану «Patio di Fiori».

«Мене, як громадянина України, який сплачує податки, цікавить, чому патрульна поліція простоює там за наші податки? Чому замість того, щоб виїжджати на виклики, патрулювати там, де це дійсно потрібно, вони просто стоять (біля ресторану, – ВН)?» – запитує Роман.

Прес-секретар патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук, своєю чергою, пояснила, що зараз не вистачає екіпажів, адже всього в місті патрулюють п’ять машин. І коли надходить велика кількість викликів, патрульних скеровують на місце відповідно до пріоритетності інциденту. Також час прибуття на виклик може залежати від завантаженості патрульних.

Представник патрульної поліції теж відзначила, що екіпаж біля «Patio di Fiori» перебуває не на постійній основі – патрульних залучають у рамках слідчого експерименту, адже щодо підпалу ресторану відкрито кримінальне провадження.

«Патрульних викликають для проведення слідчих дій, на день таких викликів може бути навіть шість. Це залежить від слідства», – зауважила Ольга Бузулук і нагадала, що схожа ситуація склалася свого часу після атаки на консульство Польщі, коли працівники поліції деякий час патрулювали біля приміщення Генконсульства.