Фестиваль «Бандерштат 2017» відбувся без значних порушень

Про це повідомляє прес-служба ГФ «Національні Дружини Волинь» на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Представники громадського формування забезпечили охорону громадського порядку під час проведення масштабного дійства – фестивалю «Бандерштат». 

Більше 30 представників формування цілодобово чергували на території фестивалю, охороняючи людей та майно, а також здійснювали превентивну діяльність. 

Так, дружинники в перший день затримали афериста, який торгував вхідними браслетами біля території. Варто зазначити, що стрічки не продавалися, а потрапити на фест можна було обмінявши квиток на стрічку у спеціальному наметі. 

На щастя, за 3 дні фестивалю не відбулося надзвичайних ситуацій, завдяки пильності НацДружин. Поодинокі ситуації , а саме порушення спокою та громадського порядку, отримували миттєву реакцію від дружинників. Так, на заході вилучили десятки літрів алкоголю, а людей в стані алкогольного сп’яніння виводили за територію, адже дійство пропагує здоровий спосіб життя, а сам фестиваль – безалкогольний. 

До слова, дружинники слідкували і за наявністю браслетів на руках відвідувачів, та ловили «зайців-безбілетчиків». Навіть у ночі спритні громадяни хотіли перелізти через огорожу, але і там дружинники їх піймали. Загалом, за територію фестивалю вивели більше 50 людей, які зайшли без білетів, порушували громадський порядок та були напідпитку. 

Окрім того, дружинники унеможливили тисняву під час виступів гуртів та забезпечили особисту охорону виконавців. Хлопці чергували навіть біля любителів «послемитися», адже мусили слідкувати за безпекою відвідувачів. 
Дружинники цілодобово залучалися до охорони майна та людей на фестивалі, та берегли спокій більше 12 тисяч відвідувачів дійства. Національні Дружини слідкували за територією більше 10 гектарів, технікою, людьми та безпекою. Завдяки пильності хлопців, фестиваль пройшов без надзвичайних ситуацій.