Очільниця департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла, чому в Луцьку зносять гаражі.
«Гаражі почали демонтувати, бо змінилося законодавство. Те, що дозволялося в радянські часи і було нормальним, сьогодні негарно і неестетично. Закордоном люди не мають поняття про гаражі, конструкції, сараї, обмеження руху через балки. Все цивілізовано. 
90 % у тих гаражах не зберігають автомобілі, це об`єкти, в яких збирають мотлох. Це пережитки радянського бачення», - розповіла Юлія Сиротинська. 
За її словами, за радянських часів ніхто не будував паркінги, підземні парковки і не тільки в Луцьку демонтують гаражі. 
«Чернігів, Чернівці, Вінниця, Одеса, Київ, Івано-Франківськ, Кам`янець-Подільський ще активніше здійснюють ці роботи. У дворах на Соборності, 7, 8, 4, 14, 14а, 16 ми зняли більш ніж 60 гаражів. Тепер там зелена зона, стоїть дитячий майданчик, і там, де стояло 8 гаражів, припарковано 15 автомобілів. Правила благоустрою ніхто не скасовував», - наголосила посадовиця. 
Юлія Сиротинська розповідає, що спочатку було важко.
«Це було чимось новим. Зараз уже ніхто ніяк не реагує. Бачать наші наліпки, і 90 % людей стараються самі демонтувати свої гаражі. Коли ми робимо демонтажі, буває, що навіть немає власників тих гаражів. Люди самі звертаються, аби зняти різні конструкції, щоб відремонтувати двір», - розповіла Юлія Сиротинська.
З її слів, торік було чотири випадки, коли після демонтажу незаконних конструкцій, їх встановили заново. І це переважно комерційні об`єкти.
«Була одна ситуація щодо гаража, його в одному місці забрали, а в іншому намагалися встановити. Але це питання зразу вирішили», – підсумувала вона.