Під моторошні крики пацієнтів, яких у цей час ріже інший хворий, вони намагаються потрапити у відділення 30-річного Дмитра оприділили з іншими хворими у цей же день. Далі-наче у фільмі жахів: відділення буквально залито кров'ю, перелякані хворі, яким потрібна тиша та спокій навіть не дають себе оглянути: порізано 6 пацієнтів та 5 патрульних.

Про те, що Дмитро вкрай небезпечний для інших-медики знали, адже до лікарні суворого режиму у Дніпрі він потрапив після того, як три роки тому завдав 70 ножових ударів рідному батьку. Згодом матір чоловіка подала апеляцію і вбивцю перевели у львівську лікарню звичайного режиму, а потім суд вирішив-здоровий.

Вже вдома рідні зрозуміли, що накоїли і відправили родича до лікарні. 43-річний киянин Славко на вигляд зовсім неагресивний В цьому чоловікові важко розгледіти кривавого вбивцю, який зарізав 4-х людей: батьків та сестер. Проте, що чоловік хворий-рідні знали і навіть за кілька днів перед трагедією викликали швидку. На суді Славко спокійний, як і до вбивства, бо переконений-родину не вбивав. Адже він жив не з родиною, а сам.

Ще одна драма розігралася у подружжя психічно хворих. Чоловік та жінка познайомилися у лікарні. Одружилися, народили дитину. Одного разу жінка кинулася на чоловіка з ножем. Його забрали до лікарні, а дитину чомусь залишили з хворою мамою. Тієї ночі дитина не пережила: була задушена. Де тепер всі ці хворі душогуби? Чи скоро вони знову повернуться додому? Тепер усі троє чекають на вирок експертів.

Якщо їх визнають хворими, то застосовувати до них звийчані покарання неможливо. І де, як ви думаєте перебувають всі ці люди? У звичайних палатах у лікарнях. До СІЗО таким людям неможна, в одиночних палатах їх тримати неможливо. Лікарі вимагають вирішення цієї проблеми. Кожні 6 місяців суд оцінює стан пацієнта. Суд може вирішити, що пацієнту стало краще, його можуть відпустити. Та сам пацієнт може заявити про те, що він хоче закінчити лікування, і лікарі вимушені його відпустити. А що залишається сусідам, тобто нам з вами? Першим кроком у МОЗі до європейських стандартів вважають закриття єдиної спецлікарні суворого режиму у Дніпрі, в якій перебувають ті, хто вбивали, ґвалтували, різали своїх рідних та сусідів. Така лікарня нам непотрібна. Взимку Уляна Супрун несподівано завітала туди і перелякалася та вирішила, що така лікарня нам непотрібна. Це- нелюдяно. Чого ж хочуть у МОЗі? Може чогось на кшталт Закону Савченко?