Цього року тільки два із чотирьох цукроварень цього сезону прийматиме солодкі корені – Гнідавський цукровий завод та Іваничівський цукровий завод – «Європацукор».

Про це повідомила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Людмила Петриканин.

Першим – 25 серпня – розпочне прийомку цукрових буряків Гнідавський цукровий завод.

Ми побували на підприємстві аби побачити як йде підготовка до сезону. Гігант із виробництва цукру ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”  активно проводить пусконалагоджувальні роботи, з метою вчасного запуску підприємства для переробки цукрових буряків вирощених на підсобних селянських господарствах  та сільгосппідприємствами Волинської та Рівненської областей.

Акціонерами ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” було вкладено значні інвестиції в завод для покращення ефективності переробки сировини, покращення якості отриманого продукту в сезон 2017року.

Нещодавно на підприємстві встановлено нові центрифуги німецького виробника фірми “ВМА”(Брауншвейгський машинобудівний завод) вартістю понад 17 мільйонів гривень,  що дозволить збільшити потужність підприємства на 15%.

«У зв’язку з надлишковою кількістю цукрового буряка в регіоні виникає гостра потреба роботи заводу «БіО ПеК» з метою більшої продуктивності роботи цукрового заводу та диверсифікації виробництва», – розповідає секретар спостережної ради цукрового заводу Євген Макара.