Журналісти видання «Слово і діло» з’ясували, що середньостатистичний українець витрачає на одного народного обранця разом із його свитою – 72 гривні на рік.

Про це у програмі «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:00) на телеканалі ZIK заявила головний редактор «Слово і діло» Катерина Пітєніна.

Катерина Пітєніна розповіла, що видання, у якому вона працює провело дослідження щодо зарплат народних депутатів і виявили, що середньостатистичний українець не так вже й багато витрачає на них.

«Ми порахували, що утримання народного депутата Верховної Ради обходиться одному середньостатистичному українцеві у 72 гривні на рік, тобто 6 гривень на місяць. Сказати, що це велика цифра, не можу», – прокоментувала вона.

Та додала: «Знову ж таки дивилися порівняння з ВВП іноземних країн, і з’ясували, що в Україні досить адекватна заробітна плата, порівняно, наприклад з Ганою, Індонезією і т.д. В Нідерландах, Болгарії, Польщі також зарплати вищі, якщо порівнювати з ВВП», – прокоментувала Пітєніна.

Щодо корупції в Україні, каже, що треба посилювати покарання та збільшувати винагороду, тоді будуть більше боятися і давати і брати.

«Насправді є всесвітньо відомі два інструменти боротьби з корупцією, це посилювати покарання та збільшувати винагороду. Але не завжди це допомагає. Звичайно, коли ми читаємо коментарі наших читачів, то розуміємо, що ставлення в суспільстві досить негативне до цього явища і всі кажуть в один голос, що це не допомагає», – розповіла Пітєніна.