Вчора у Луцьку відбулася благодійна акція «Скоро до школи» із врученням продуктових наборів для дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Акція тривала з 20 липня по 10 серпня 2017 року

Привітати дітей та їх батьків із початком навчального року прийшли радник міського голови Ігор Поліщук, депутат міської ради Сергій Була, керівник Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

За словами Ліни Галан, упродовж серпня Луцька міська рада провела вже 2 благодійних заходи «Скоро до школи», під час яких понад 200 дітей отримали шкільне приладдя. Вчора ж до акції долучився Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна», який надав можливість підтримати 100 родин наших школярів продуктовими наборами. Окрім цього, 32 дитини з особливими потребами, які цьогоріч вперше переступлять шкільний поріг, отримають шкільне приладдя від Луцького державного ремонтного заводу «Мотор», підприємства «Освіта», ТзОВ «КСК-ОПТ».

Ігор Поліщук привітав усіх присутніх із прийдешніми державними святами - Днем Незалежності України та Днем міста Луцька, побажав міцного здоров'я, успіхів, благополуччя та мирного неба.

Долучився до привітань і депутат міської ради Сергій Була, зазначивши, що сьогодні цінні подарунки отримають не лише першокласники, а й діти старшого шкільного віку, яким потрібно чимало речей, аби підготуватися до навчального року.

Також вітала присутніх у залі Людмила Лонюк, яку за добрі справи та допомогу вже давно знають та люблять усі, хто перебуває на обліку управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Потому Ігор Поліщук та Сергій Була вручили дітлахам подарунки- шкільне приладдя та продуктові набори.

Довідково: На обліку управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 243 сімей (в них - 511 дітей), які опинилися в складних життєвих обставинах, 1015 дітей з особливими потребами, 153 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Окрім того, 79 сімей (в них 115 дитини) внутрішньо переміщених осіб, 806 сім’ї (в яких виховується 588 дітей) учасників АТО, 14 дітей загиблих учасників АТО, 1 дитина з сім’ї безвісти зниклого та 39 дітей з сімей учасників АТО, які отримали інвалідність.

Цього року уперше за парти сяде 35 дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, 32 дитини учасників АТО, 15 дітей переселенців та 32 дітей з особливими потребами.