Прокуратура проситиме суд про обрання колишньому заступнику генерального прокурора, члену політради партії "Рух нових сил"

"Подарунок від Порошенка". Сакварелідзе повідомили про підозру у переправленні Саакашвілі через кордон Давіду Сакварелідзе запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

"На судовому засіданні прокуратура має намір просити Галицький районний суд обрати для Д. Сакварелідзе найбільш м'який запобіжний захід - особисте зобов'язання", - йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі уточнили, що засідання відбудеться у понеділок, 18 вересня, о 09.30.

Окрім цього зазначається, що після судового засідання Сакварелідзе запрошений на допит для надання свідчень.

Напередодні, 14 вересня, у Львові правоохоронці повідомили про підозру Сакварелідзе у переправленні Міхеіла Саакашвілі через кордон.

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець" у цій же області. Кордону він дістався автобусом.

Спочатку він намагався перетнути кордон на поїзді Інтерсіті "Перемишль - Київ", однак його затримали через "

В "Укрзалізниці" пояснили, чому потяг "Перемишль-Київ" не відправляється
особу, яка не має підстав для в'їзду в Україну". 

За допомогою прихильників Міхеіл Саакашвілі дістався території України. Прикордонна служба звернеться до суду, щоб зафіксувати порушення кордону з боку політика за 204 статтею КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

10 прикордонників та 11 поліцейських постраждали на пункті пропуску внаслідок прориву. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону по ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. також інцидент розслідується за статею "про опір співробітникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків".