Сьогодні у ЗМІ з’явилася інформація про затримання адвоката, чоловіка народного депутата України Ірини Констанкевич Миколи Сорокопуда начебто при отриманні неправомірної вигоди під час екзамену у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури Волинської області. З 2012 року Микола Олександрович є керівником цього органу.

Цю інформацію Ірина Мирославівна прокоментувала на своїй сторінці у Facebook. Її допис подаємо без змін.

«Спілкувалася зі своїм чоловіком, який наразі перебуває у прокуратурі міста Луцька. Вважаю, що ця ситуація була добре зрежисована, аби підставити відому та публічну людину, знаного адвоката. Нас неодноразово попереджали про можливі провокації та підстави. Безперечно, однією з причин є і те, що на сьогодні я належу до опозиційної політичної сили, яка на Волині має сильні позиції, власну думку, гостро критикує владу», – написала Ірина Констанкевич.

«Микола Сорокопуд не брав гроші, про які так яскраво написали деякі ЗМІ. Він був і є чесною та порядною людиною. Як адвокат, він брав участь у багатьох гучних справах, відстоюючи права людей. Зрозуміло, що це не може усім подобатися. Але ніхто не скасовував презумпцію невинуватості. Остаточне слово буде за судом, лише він може встановити, чи є склад злочину і чи приналежний до нього мій чоловік. А ті хто готував це все, рано чи пізно зрозуміють, що є ще Божий суд і Бог їм суддя», – зауважила народний депутат.