Національна рада з питань телебачення та радіомовлення за півроку оштрафувала 15 радіостанцій на майже 634 тис. грн за порушення мовних квот.

Про це повідомляє «Gazeta.ua» .

"З огляду на те, що штраф за невиконання квот становить 5% від суми ліцензійного збору, радіостанції намагаються перевиконувати квоти, щоб випадково не порушити закон", - пояснив голова Нацради Юрій Артеменко.

Найвища сума штрафу у сумі 215,6 тис. грн була нарахована радіостанції "KISS FM", де частка україномовних пісень становила 24% на противагу законодавчо визначеним 25%. За порушення ж закону в частині ведення передач державною мовою найбільший штраф регулятор застосував до одеської радіостанції "Радіо ГЛАС" - 43,2 тис. грн.

Артеменко наголосив, що регулятор діє безкомпромісно в кожному випадку правопорушення. Навіть якщо йдеться про недовиконання квоти на 0,1%.

"Саме це й дозволило нам забезпечити виконання закону всіма ліцензіатами. Кожне порушення - це скоріш виняток з правила, який обумовлений, головним чином, технічними причинами", - сказав голова Нацради.

Нагадаємо, радіостанції Волині перші у рейтингу україномовності.