Фірма-прокладка, перед якою ДКП «Луцьктепло» має борг, не хоче йти на компроміси та реструктуризувати заборгованість, тож під загрозою опинився початок опалювального сезону у Луцьку.


Про це стало відомо під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови 10 жовтня, - повідомляють «Волинські Новини».

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовітповідомив, що великі проблеми для міста та співпраці з Європейським банком створює ТзОВ «Тепелен», яка є фірмою-прокладкою групи "Континіум". З його слів, протягом семи років фірма «спала», а тепер терміново вимагає погасити заборгованість, не погоджуючись на жодні поступки. Складається враження, що керівництву фірми «Тепелен» треба знищити систему опалення міста, щоб Луцьк ввійшов в опалювальний сезон непідготованим.

Тож Григорій Пустовіт просив підготувати ще одне його звернення до керівництва фірми щодо реструктуризації боргу, що виник багато років тому, адже наразі фірма перед початком опалювального сезону проявляє принципову позицію.

Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» лишаються заблокованими через аферу «Континіуму», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень. Через борг у розмірі 28 мільйонів гривень «Луцьктепло» не може реалізовувати грантовий проект із модернізації системи теплопостачання міста.