Фірма «Континіум» може стати перешкодою для початку опалювального сезону у Луцьку. Про це на оперативній нараді заявив в.о. луцького міського голови Григорій Пустовіт. Мешканці Луцька вимагають аби розпочали опалювальний сезон. Містяни нарікають на холод в помешканнях, телефонують на «гарячу лінію» міськради. Однак, як зазначає директор «Луцьктепло» Валентина Малютіна опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли середня добова температура більш ніж три дні протримається нижче 8 градусів, але поки такого не зафіксували. Тим паче синоптики прогнозують потепління. Від температурних показників не залежать лише заклади соціальної сфери, там опалення вже включили.

Оскільки офіційно опалювальний сезон ще не розпочався медичні та освітні установи опалюють за графіком подачі гарячої води із 6 до 22 години. Однак у міськраді бачать загрозу початку опалювального сезону. Місто має заборгованість у сумі 28 мільйонів фірмі «Тепелен», однак перед опалювальним сезоном її керівництво показало принципову позицію і не йде на діалог. В цьому депутати Луцькради вбачають бажання поставити під загрозу опалення в місті.

Григорій пустовіт зобов’язав підготувати чергове звернення до керівництва «Тепелену» стосовно реструктуризації боргу. Нагадаємо, що фірму «Тепелен» повязують із групою компаній «Континіум», один із власників якої народний депутат від Волині Степан Івахів. Через заборгованість перед товариством з обмеженою відповідальністю «Тепелен» суд заблокував рахунки «Луцьктеплу». Відповідно будь які фінансові операції підприємство здійснювати не може, ані розрахуватися за борги, ані виплатити зарплату своїм працівникам. Євробанк реконструкції та розвитку виділив 750 тисяч євро на модернізацію системи теплопостачання у Луцьку, однак через «заморожені» рахунки проект не можуть реалізувати.

Незважаючи на всі проблеми у «Луцьктепло» кажуть, що до опалювального сезону готові, однак загроза через борг континіумській фірмі все ж існує.