Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вилучили у нардепа Борислава Розенблата документи, банківські картки та квитки.

Про це в приміщенні Солом’янського суду заявив сам депутат, передає «Народна Правда» з посиланням на «5 канал».

Політик стверджує, що він уже сів у літак, який практично був на злітній смузі, коли детективи НАБУ затримали виліт. Після чого, каже Розенблат, в салон зайшли близько 20 співробітників Бюро.

За словами нардепа, на його запитання щодо дозволу на обшук, детективи сказали: «все, що їм треба, у них є, і я повинен представити свої речі». Розенблат запевняє, що вирішив не затримувати пасажирів, а тому дозволив дати обшукати себе.

Детективи, продовжив він, вилучили його паспорти, квитки, майже всі банківські карти і «подякували».

Варто відзначити, як повідомляє УНН, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) сьогодні ввечері домоглися зміни повідомлення про підозру Розенблата у «бурштиновій справі».

Прокурор САП Віталій Кравець повідомив, що де-факто в межах справи залишилися ті ж статті Кримінального кодексу, але були уточнені «деякі фактичні обставини інкримінованих злочинів».

Крім того, за словами прокурора, в САП хочуть домогтися, щоб суд зобов’язав Розенблата носити електронний браслет, заборонив виїжджати з Києва і Житомира без повідомлення слідчого або прокурора.