Вночі в деяких регіонах України температура опускається до мінусу. Досить прохолодно вже і вдень. Але попри холоднечу в багатьох оселях ще не увімкнули опалення. Мерзнуть жителі Сум, Луцька, Дніпра. І хоча тепло в квартирах городянам обіцяли ще кілька днів тому, але досі батареї холодні. Чиновники виправдовуються і знову обіцяють незабаром отопити холодні домівки.

У Сумах попри холоднечу досі без опалення 6 багатоповерхівок. Аби зігрітися, люди вмикають газові плити та вдягають кілька светрів. Від холоду рятуються літрами чаю. Бідкаються, на сьогоднішню ніч синоптики прогнозують заморозки, а їхні батареї крижані.

Тепло у всіх житлових будинках Сум мало бути ще в суботу, чому там досі холодно, чиновники пояснюють багатьма причинами, - повідомляють Факти ICTV.

Це може бути завоздушення мережі, капітальний ремонт мережі і повірка лічильників, яка до сих пір триває у мешканців.

Мерзнуть у власних помешканнях і жителі Дніпра – тут не обігріваються чимало будинків. Навіть при теплих батареях іноді доводиться вмикати обігрівач.

У Дніпрі холодно не лише в оселях, а й у деяких садочках і школах. Місцева влада запевняє, котельні вже вмикають і до кінця тижня буде тепло в усіх помешканнях.

За вікном +4, у квартирі 16 тепла. Частина лучан теж досі мерзнуть у своїх домівках. Поки батареї холодні, вмикають газові плити або електрообігрівачі, і тепло вдягаються.

Запускати котельні почали відучора, та поки лише третина будинків підключили до опалення. Досі мерзнуть мешканці майже 600 багатоповерхівок.  Усі котельні у місті планують запустити за 3 дні.