Подія трапилася на вулиці Дружби народів близько обіду 24 жовтня, за попередньою інформацією собаку викинули з дев’ятого поверху. 

Про це повідомляють "Волинські Новини" посилаючись на слова директора луцького комунального підприємства «Ласка» Богдани Новарчук.

Вона повідомила, що на місце події відразу виїхали працівники поліції для проведення слідчих дій, і лише сьогодні зранку тіло тварини передали підприємству «Ласка» для зберігання в холодильній камері.

Зараз ведеться слідство, адже для висунення звинувачень власнику собаки потрібно з’ясувати, чи тварина на момент падіння з дев’ятого поверху була живою, чи ні. Для цього мають провести розтин тіла собаки.

Окрім того, тривають пошуки очевидців інциденту.

Залежно від ходу слідства, власник тварини може відбутися штрафними санкціями (якщо тварина була мертвою на момент скидання з балконау) або ж отримає покарання у вигляді позбавлення волі.

Богдана Новарчук наголосила, що в будь-якому випадку власник понесе покарання. Як вона відзначила, в Луцьку вже простежуються позитивні зміни щодо поводження з тваринами. Адже ще декілька років тому за жорстоке ставлення до тварин власнику як максимум загрожував самосуд.