Лідер Руху нових сил, екс-очільник Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що у Генпрокуратурі готують документи для його екстрадиції в Грузію.

Про це Саакашвілі повідомив у Facebook.

«У ці дні генпрокурор Луценко запустив процес підготовки документів з метою мого арешту та екстрадиції до Грузії за дії періоду мого президентства», — повідомив він.

Раніше Держміграційна служба підтвердила, що відмовила  Саакашвілі у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Згодом Саакашвілі повідомив, що отримав в Адміністрації президента документи щодо позбавлення його громадянства.

Наприкінці липня президент Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства. Формальним приводом для цього стало те, що Саакашвілі нібито приховав інформацію про кримінальне переслідування в Грузії.

10 вересня Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши кордон правоохоронців. Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.