Наразі показники рівнів інфекційних захворювань є нижчими від середніх по Україні, окрім сальмонельозної інфекції, туберкульозу органів дихання, кашлюка, гострих респіраторних інфекцій, по яких зареєстровано перевищення державних показників.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр

Рівень захворюваності на сальмонельозну інфекцію у поточному році знизився на 20,43%. Найвища захворюваність у Ківерцівському, Луцькому районах та м. Луцьку. Серед усіх захворілих частка дітей склала 40,6%.

Найвища захворюваність дизентерії у Луцьку та Ратнівському районі. Серед захворілих 50% діти.

У поточному році в області зареєстровано 5 випадків ботулізму. Постраждало 4 дорослих та 1 дитина 12 років (жителі Камінь-Каширського, Ратнівського та Луцького районів). Фактором передачі в одному випадку була риба копчена місцевого виробника, решта – м’ясні консерви домашнього приготування. Летальних випадків не було.

З інфекцій, що керуються засобами імунопрофілактики, реєструється кашлюк. Найбільше випадків реєструється в Горохівському (17,38 на 100 тис), Камінь-Каширському (10,90 на 100 тис.) і Ратнівському (26,82 на 100 тис.) районах. Переважно хворіють діти до 4 років (84,7% від усіх захворілих). Причиною зростання захворюваності є невиконання профілактичних щеплень. Серед захворілих 89,6% дітей не щеплені проти кашлюку.