Бути чи не бути Михайлу Квятковському головою суду і взагалі суддею, мала вирішувати вчора, 31 жовтня, Вища рада правосуддя. Однак розгляд заяви пана Квятковського про відставку перенесли, причиною став лист заступника голови Луцького міськрайонного суду до Вищої ради правосуддя, у якому Роман Кихтюк повідомляє, що без Квятковського суд працювати не зможе. Ось такі тонкощі правосуддя «по-луцьки» і чому до них дослухається Вища рада правосуддя невідомо.

Щойно Вища рада правосуддя розпочала засідання, як уже міняє раніше заявлений порядок денний, питання номер одинадцять – розгляд заяви про відставку судді Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського переносять.

Нагадаємо, півроку тому телеканал "Аверс" показав програму журналістських розслідувань «Реверс: швейна справа» у якій на прикладі кількох кримінальних проваджень продемонстрував наскільки легко у нашій країні потрапити за грати просто оступившись і як елементарно вийти сухим з води навіть якщо злочин завдав кількамільйонну шкоду. Незлим словом у програмі згадували слідчих, прокурорів та суддів, а після цього потрапили у немилість.