Поліція Миколаївської області встановила, що невдалий замах на життя депутата миколаївської міськради від Опоблоку намагався здійснити його неповнолітній син, - повідомляє Новое время.

Вранці, 30 серпня до поліції надійшло повідомлення від депутата Миколаївської міської ради про виявлення невідомого пристрою у його автомобілі Toyota Land Cruiser Prado.

За словами депутата, вийшовши з жінкою з автомобіля, він почув хлопок, після чого побачив дим з-під кришки бензобаку.

Під час огляду машини спеціалісти вибухотехнічної служби вилучили з бензобаку вибуховий пристрій.
Вибухотехнікам одразу ж стало зрозуміло, що пристрій конструювала необізнана людина.

Під час слідчих дій оперативники встановили особу, причетну до вчинення зазначеного злочину – зловмисником виявився неповнолітній син депутата.

За словами підлітка, він хотів підірвати автомобіль батька через особисті образи. Вибухівку майстрував за рекомендаціями з Інтернету з найпростішого мобільного телефону, дротів та скотчу. При надходженні вхідного дзвінка на мобільний пристрій, за упевненістю підлітка, повинен був здетонувати.

Подія кваліфікована як замах на вбивство (ч.2 ст.15, п.1, 5 ч.2 ст.115 КК України). Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.