Біля міського відділку поліції посеред ночі зібралося з десяток представників «Самооборона Волині» у військовій формі та з раціями на поліцейських частотах. Активісти окупували ворота біля правоохоронної установи.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс".

Коли журналісти поцікавились метою їхньої присутності та тим, звідки у них рації самооборонівці почали конфліктувати з представниками ЗМІ, фотографувати їх на телефон та робити стріми у соціальні мережі.  В соцмережах окремі особи, зокрема фотограф інтернет видання Степана Івахіва"Волиньпост" Павло Березюк закликали до насилля та фізичної розправи над кореспондентами каналу.

Розповіді активістів нерозбірливі і не тримаються купи, кажуть, що приїхали патрулювати місто і допомагати поліції ловити злочинців. Тим часом правоохоронці повідомляють, що представники «Самооборони» їм нічим не допомагають. Активістів, які намагаються увійти до міськвідділу відправляють геть.

Олександр Ніколайчук не лише представник «Самооборони Волині», але й помічник народного депутата України Ігоря Лапіна. Він знімає журналістів на телефон та відразу стрімить у соціальні мережі, коли ж йому задають питання на які він не може дати чіткої відповіді. Помічник нардепа заявляє, що все. Що відбувається біля міськвідділу це провокація ЗМІ, тому він знімає журналістів.

Журналісти заявляють, що з приводу погроз будуть звертатися в Службу безпеки, прокуратуру та поліцію. Окрім того журналісти обіцяють з’ясувати, де взяли рації на поліцейських частотах представники «Самооборони Волині» і для чого їм ці прилади, адже по раціях можна дізнатися таємну інформацію про злочинців, які діють у місті, про затримання, які проводить поліція. Навіщо така інформація людям, які величають себе громадськими активістами і для кого, окрім них вона може бути корисною?

Зазначимо, що неодноразово активісти Самооборони ставали учасниками скандалів, і не зрозуміло чи слідкують вони за громадським правопорядком чи самі ж його порушують: