Британець Річард Браунінг, засновник і головний випробувач технологічного стартапу Gravity, встановив новий світовий рекорд швидкості на летючому костюмі власної розробки.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Одягати костюм кожен раз — особливе почуття. Він важить близько 45 кілограмів. Коли включаються двигуни, то відчуваєш потужну енергію. А в момент, коли ноги відриваються від землі і починається політ, відчуваєш величезну радість", - сказав Річард Браунінг.

Подія сталася на озері в парку «Лагуна» у місті Редінг. У своїй третій спробі чоловік розігнався до швидкості в 51,53 кілометра на годину, а потім впав у воду.

Вперше Браунінг представив реактивний літальний костюм наприкінці березня. Він дав йому назву «Дедал» — за іменем героя грецьких міфів, який змайстрував крила собі і сину Ікару. Модель також була заявлена як перше подобу знаменитого костюма Тоні Старка.

Екіпіровка складається з шести міні-двигунів на реактивній тязі (кожна по 22 кг/сили). В комплект входять окуляри з дисплеєм і полегшений екзоскелет. На думку Браунінга, костюм можна розігнати до сотні кілометрів на годину, але поки це небезпечно.