Після новин про те, що Литва почала заводити кримінальні справи на фіктивні компанії, на які українці реєструють автомобілі для користування в Україні, водії почали обривати телефони юристів з питаннями, - що робити.

Про це повідомляє «Антикор».

Ті, в свою чергу, заспокоюють і говорять, що в теорії автомобіль можуть заарештувати тільки в тому випадку, якщо у литовської компанії є проблеми з податковою. І до реальних кримінальних справ ситуація не доходить.

В кого можуть забрати автомобіль на застібках і як безпечно пересуватися на такій машині в Україні,  розповів юрист компанії «ЕвроАвтоТрейдінг» Іван Казаченко.

«Підбирати компанію, з якою ви збираєтеся працювати, потрібно уважно: з юристами, бухгалтерами, офісами та ін. Тоді у вас буде гарантія безпеки. Якщо через компанію, яка знаходиться під санкціями, можливість користування продовжити не виходить, тоді поставити на облік в інший «чистій»  фірмі вийде тільки за допомогою юристів. У самих запущених випадках собівартість такої процедури складе приблизно $ 1200. І це без урахування гонорару самих юристів », - зазначив Казаченко.