Кажуть, Австрійська королева Марія Терезія (XVIII століття) страждала на безпліддя. Звернувшись до придворного медика Вана Свайтена, вона отримала таку рекомендацію: "Клітор Вашої Величності має бути збуджений перед статевим актом". Навчившись досягати оргазму, королева народила 16 дітей. Натомість імператриця Катерина II Велика всім запам'яталася своїм невгамовним сексуальним апетитом.

Читайте також: Задоволення і не тільки: лікарі назвали п'ять корисних властивостей оргазму

Думаючи про секс із жінкою, сильна половина людства найчастіше уявляє хтиву самку, готову до стосунків у будь-який час і в будь-якому місці, яка збуджується з напівоберту. Такий стереотип останнім часом нам насаджується з екранів телевізорів і, якщо відверто, самим дівчатам додає чимало комплексів. Але ми таки здебільшого не ненаситні Катерини, а скоріш Марії Терезії, яким на шляху до оргазму необхідні вчителі. Аби краще пізнати наші секрети, я напишу про особливості жіночого оргазму, пише ТСН.

Довідка

Фізіологічно жіночий оргазм – це спазматичні скорочення м'язів передодня піхви в кульмінаційний момент статевого акту. Вони можуть супроводжуватися сильними хвилями насолоди, що розходяться всім тілом.

Ви вже налаштувалися на потрібний лад? Тоді розпочнемо.

Самка людини не надто давно навчилася досягати оргазму

З точки зору біології, жіночий оргазм – рудимент, що дістався від природи, наприклад, як чоловічий сосок або як клітор (недопеніс). Тобто для того, аби завагітніти і народити здорове потомство, самкам ссавців (до яких належить людина) оргазм не потрібен. То чому все ж жінка навчилася його відчувати? Можливо, через розвиток духовності та свідомості людства. А може, задля того, щоб саме оргазмічні відчуття вказали жінці на правильність вибору батька для своїх дітей.

Не всі жінки можуть відчувати оргазм

За статистикою 30-40% жінок або зовсім не відчувають оргазму, або відчувають його дуже рідко. Навіть жінки з нормальною здатністю до сприйняття сексуальної насолоди відчувають його не під час кожного статевого акту. Сексологи вважають, що якщо до 20-23 років дівчина не відчуває оргазму, - це норма, то після 25 років за умови регулярного сексу відсутність сексуальної розрядки можна вважати порушенням.

Жіночий оргазм яскравіший і бурхливіший

А взагалі, жіночий оргазм складніший і фізіологічно і психологічно. В психологічному плані якість оргазмічних переживань дуже залежить від емоційного настрою. Якщо партнерка чимось стурбована, вона може і зовсім не досягти піку задоволення. У фізичному плані взагалі все дуже заплутано і цікаво. Хоча б через те, що жінка теоретично може мати кілька різних за тривалістю, силою, глибиною та гостротою видів оргазму: кліторний, вагінальний, матковий і оргазм точки G.

У жінки оргазм рідко настає на самому початку статевого життя

Для цього їй потрібно спочатку вивчити своє тіло, набути певного сексуального досвіду. Тому часто дівчину без особливого досвіду сексуального життя буває складно довести до оргазму.

Справжнє задоволення жінка може отримати тільки за наявності сильного кохання до партнера

Чоловікові з цим простіше, теоретично він може отримати насолоду з усім, що рухається, незалежно від своїх почуттів. Зате коли вже ми когось любимо, то віддаємося повністю, і насолода наша при цьому невимовно велика.

Читайте також: Які існують види жіночого оргазму

Жінка може симулювати оргазм

Та ще й так, що чоловіки вірять. Водночас важко уявити ситуацію, за якої б це вийшло у чоловіка. Як би не засуджувалася суспільством симуляція оргазму, насправді у цієї здатності є певна користь для людства: з одного боку, жінка цим підвищує чоловічу самооцінку, з іншого – репетирує це переживання. Це як спроба розсмішити себе, спочатку видавивши з себе сміх.

Під час статевого акту енергія перетікає від чоловіка до жінки, а не навпаки

Саме тому жінка в ліжку витриваліша і може брати участь у більшій кількості статевих актів за ніч. Лише коханці, що досягли успіху в техніці тантричного сексу, здатні обмінюватися енергією, не втрачаючи, а наповнюючи нею один одного.

Здатність переживати оргазм залежить від фази менструального циклу
Зазвичай в середині циклу збудження сильніше. Це пов'язано з інстинктивною потребою зачинати потомство. В деякі фази циклу жінка може зовсім не хотіти сексу.

Жінки, як і чоловіки, здатні відчувати оргазм уві сні

З точки зору сексології, це нормальне фізіологічне явище, не пов'язане ані з еротичними снами, ані з ритмом сексуального життя в період неспання, ані з тим, займається жінка мастурбацією чи ні.

Читайте також: Як отримати одночасний оргазм з партнером

Жінка здатна переживати по кілька оргазмів через короткі проміжки часу

У сексології це явище називається множинним оргазмом і пояснюється тим, що певний час після оргазму зберігається сексуальне збудження (плато). У цей момент можливі повторні розрядки. Деякі сексологи вважають, що це не кілька оргазмів, а один затяжний. Він може тривати від декількох хвилин до півтори години. Але нам-то яка різниця, як це називається. Головне, що серед чоловіків на таке здатні лише одиниці, натомість нас таких за статистикою 17%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook