У луцькому парку відмовили 10-річному хлопчику з ДЦП (дитячий церебральний параліч) покататися на "Веселих гірках".

Читайте також: У Луцьку агресивний ротвейлер напав на маленьку дитину

Про це у соцмережі Facebook повідомила мама хлопчика Валя Федорук, пише Вісник.

"На фото мій син Діма. Йому 10 років і у нього ДЦП. З цих 10 років − літ 7 ми ходимо з Дімою в парк на атракціони. Особливо йому подобаються "Веселі гірки". А знаєте, як Діма покатався на "Веселих гірках" у цю суботу? А ніяк! Тому що чоловік, який перевіряв квиточки, і за сумісництвом, виявився директором Центрального парку ім. Лесі Українки, сказав: "За технікою безпеки, я не можу ТАКУ дитину садити на атракціон", – йдеться в дописі жінки.

Звісно, батьки дитини були приголомшені.

"Ми з чоловіком оніміли.... не надовго. На мої пояснення, що ми тут далеко не вперше і покликати когось з адміністрації, відповідь була: "я тут директор". Розмова тривала недовго, і ми поїхали.

Можливо, треба було залишитися і спробувати довести директору, що наша дитина хоче, може, і має право кататись на атракціонах, та не впевнена, що розмова була б спокійною та культурною.

І чому я повинна випрошувати у незнайомого чоловіка (навіть,якщо він директор) три хвилини радості для своєї дитини і за свої ж гроші?" – написала мама хлопчика.

Читайте також: У Луцьку та на Волині декілька школярів захворіли на COVID-19, класи пішли на карантин

"На душі гидоття, два дні тіпало, сьогодні просто підтіпує. В суботу я вирішила, що ноги нашої на "Веселих гірках" не буде, а сьогодні понеділок, я передумала. Ми обов'язково приїдемо, і обов'язково покатаємось разом з сином на "Веселих гірках", якщо, звичайно, на заборчику не буде наліпки "Дітям з ДЦП вхід заборонено", ну і відповідних документів", – резюмує Валя Федорук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook