Міністерство промислової політики України зажадало від підконтрольних йому держпідприємств до 30 квітня перейти на розрахунково-касове обслуговування в державні банки - Ощадбанк і Укрексімбанк. Про це пише газета "Комерсант-Україна". 

Як вважають у Мінпромполітики, перехід на обслуговування в держбанки дасть підприємствам гарантії збереження коштів в умовах кризи. Крім того, в міністерстві зазначили, що перехід спростить процедуру фінансової допомоги компаніям з боку держави, наприклад, видачу кредитів під держгарантії. 

Керівник прес-служби Мінпромполітики Наталя Письменна не змогла уточнити, скільки саме держпідприємств перебувають під контролем міністерства, заявивши тільки, що їх "дуже багато". Газета уточнює, що відповідно лише з одним законом - за номером 847-XIV - в управлінні Мінпромполітики закріплені 104 компанії, що не підлягають приватизації. 

У держбанках підтримали рішення міністерства, однак в інших кредитних організаціях країни ініціатива Мінпромполітики викликала невдоволення. Зокрема, учасники ринку вважають, що рішення відомства суперечить антимонопольному законодавству. Асоціація українських банків та Український кредитно-банківський союз вже звернулися зі скаргою на дії міністерства в Антимонопольний комітет, повідомляє lenta.ru.