Російський поп-виконавець Діма Білан став двічі лауреатом підсумкового хіт-параду "Звукова доріжка" 2009 року, який складається газетою "Московський комсомолець" за підсумками читацького голосування. Церемонія вручення премій ZD Awards 2009 відбулася 15 квітня в Лужниках. 

Білан мав першість у номінації "Співак року", де обійшов Сергія Лазарєва, Олександра Рибака, Миколу Баскова та Григорія Лепса. Співак також був визнаний кращим у номінації "Альбом року", де його диск "Believe" випередив "Культпросвіт" "Ляпіса Трубецького", "Сигнал з космосу" "Сплін", "Журнал живого" Tequilajazzz і "ОпіумROZ" групи Serebro. 

"Проривом року" був названий співак Рома Кенга, а "Персоною року" - Христина Орбакайте. Її мати, Алла Пугачова, була визнана "Артист року", перемігши в цій номінації в Олександра Рибака, Діми Білана, Басту і Миколи Баскова. 

Групою року став колектив Quest Pistols, а кращою співачкою читачі "МК" обрали Валерію. У жанрі хіп-хоп перша - "Каста", в поп-номінації - Сергій Лазарєв. Номінація "Рок" підкорилася групі "Звери", в "Альтернатива" не було рівних колективу Lumen, а в категорії "Dance" перемогла "Дискотека Аварія". 

"Концертом року" було визнано шоу "З новим роком!" "Мумій Троля" у клубі Milk, а кращі гастролі - "Sticky and Sweet Tour" Мадонни. 

"Подією року" читачі "МК" вибрали "Євробачення" в Москві, яке майже в чотири рази по голосах випередило смерть Майкла Джексона. Розчаруванням року стала українська співачка Анастасія Приходько, яка представляла Росію на московському "Євробаченні", повідомляє lenta.ru