Уряд послідовно втілюватиме заплановані реформи і жодне регулятивное рішення не буде прийматися без обговорення з бізнесом. Про це віце-прем\'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив під час виступу на загальних зборах членів Європейської бізнес-асоціації.

Як повідомляє прес-служба віце-прем\'єр-міністра, під час зборів С.Тігіпко разом з представниками вітчизняних та іноземних бізнес-кіл, представлених в Україні, обговорив поточні і перспективні кроки Кабінету Міністрів на шляху реалізації пріоритетів економічного розвитку держави і впровадження економічних реформ.

С.Тігіпко зазначив, що уряд застосовує ряд важливих заходів щодо поліпшення економічної ситуації в Україні і створення сприятливих умов для залучення інвестицій. За його словами, вже найближчим часом можлива реструктуризація заборгованості держави перед експортерами з податку на додану вартість шляхом випуску цінних паперів.

За словами віце-прем\'єра, уряд планує надати широкі можливості для залучення приватних коштів в економіку, відновивши прозору приватизацію. Він також повідомив, що у проекті державного бюджету на 2010 рік закладено 10 млрд. грн. від продажу державної власності. На думку С.Тігіпка, державі вдасться отримати від 15 до 20 млрд. грн., повідомляє news.liga.net.

Також С.Тігіпко повідомив, що з виробниками вже обговорюється питання можливого збільшення акцизного збору на тютюн і алкоголь. "Зараз розглядається можливість збільшення акцизів на тютюн і алкоголь. Проте жодне регулятивне рішення уряду не буде прийматися без обговорення з бізнесом. Нам треба думати про вітчизняного виробника і захист українського ринку від контрабандних товарів", - наголосив він.