Антимонопольний комітет України (АМКУ) на засіданні в четвер перегляне своє рішення про видачу дозволу норвезькій Telenor і російській Альфа-груп на об\'єднання часток в українському ЗАТ Київстар GSM і російському ВАТ Вимпелком.
"У справі виявлено додаткові обставини, і рішення буде переглянуто", - повідомив агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар АМКУ Богдан Якимюк. 

Як повідомлялося, у виданому дозволі АМКУ зазначав, що об\'єднання операторів не призведе до створення монополії або суттєвого обмеження конкуренції на телекомунікаційному ринку України. 

Зараз триває процес об\'єднання Вимпелкому і Київстару в нову холдингову компанію Vimpelcom Ltd. 

Нагадаємо, Київстар є найбільшим українським оператором стільникового зв\'язку, а також готує проект з розвитку фіксованих послуг - широкосмугового інтернет-доступу та кабельного телебачення. Кількість абонентів компанії становить 22 млн (за кількістю сім-карт) з усіх 55,37 млн українських абонентів. Чиста реалізація за 2009 рік склала 11,6 млрд грн., повідомляє Кореспондент. 

Вимпелком володіє в Україні ЗАТ Українські радіосистеми і ТОВ Голден Телеком. При цьому обидві володіють ліцензіями на мобільний зв\'язок у стандарті GSM-, проте Голден Телеком спеціалізується на фіксованому зв\'язку, розвиваючи проект послуг широкосмугового інтернет-доступу в роздрібному сегменті (на кінець 2009 року понад 100 тис. абонентів). Кількість абонентів мобільного зв\'язку Вимпелкому в Україні становить близько 2 млн. Чистий дохід від послуг стільникового зв\'язку Вимпелкому в Україні склав менш ніж 1 млрд грн.