Новий фільм Микити Михалкова "Стомлені сонцем-2. Предстояння" демонструється у напівпорожніх залах, повідомляє Эхо Москвы з посиланням на російські ЗМІ. 

Перші дні прем\'єри, за даними регіональних ЗМІ, не показують ажіотажу. Наприклад, кореспондент газети "Новгородские ведомости" повідомляє лише про 38 проданих квитків з 500 у головний міський кінотеатр на урочисту прем\'єру. 

Жителі Курська також проігнорували найбільш популярні вечірні сеанси, фільм прийшли подивитися в день прем\'єри 15 людей. 

Популярний інтернет-блогер drugoi розмістив у своєму журналі фотографію кінозалу за п\'ять хвилин до початку сеансу. У залі перебувало дев\'ять осіб. 

Тим часом кіноаналітики пророкують не найбільшу для кіно такого рівня касу. Зокрема, видання "Бюллетень кинопрокатчика" давав прогноз у 230 мільйонів рублів або менше 8 млн доларів, повідомляє Голос UA на РФ. 

Іншим кіноекспертам передбачити підсумкову касу "Стомлених сонцем-2" поки важко. 

На думку начальника відділу статистики журналу "Кинобизнес" Сергія Лаврова, його цитують "Ведомости", мова йде про цифру в 5 млн - 8 млн доларів на старті. Чи зможе стрічка відбити бюджет у 55 млн доларів, на сьогоднішній день це найдорожче кіно в Росії, невідомо. 

Нагадаємо, що 18 квітня в київському кінотеатрі "Україна" відбувся допрем\'єрний показ стрічки "Стомлені сонцем-2. Предстояння", на якому побували відомі особистості зі світу української політики та шоу-бізнесу, повідомляє newsru.ua.

У широкий прокат фільм вийшов 22 квітня. Стрічка розбита на дві частини: "Предстояння" і "Цитадель", яка вийде на екрани в листопаді 2010 року.