Верховна Рада прийняла в цілому закон, який звільняє готелі категорій три, чотири і п\'ять зірок від сплати податку на прибуток протягом 10 років.

Відповідний проект закону (№ 6309) був зареєстрований у парламенті 14 квітня 2010 року народними депутатами від Партії регіонів Олександром Зацом, Ігорем Прасоловим, Едуардом Прутником та Василем Стельмашенком і прийнятий у першому читанні 21 травня. 

Закон передбачає звільнення на 10 років з 1 січня 2011 року від податку на прибуток готелів зазначених категорій, введених в експлуатацію або відкритих після реконструкції, реставрації або капітального ремонту до 1 вересня 2012 року. 

Нагадаємо, що документом пропонується звільнити від оподаткування прибуток підприємств, отриманий ними від надання готельних послуг в готелях категорії 5 зірок, 4 зірки і 3 зірки в разі, якщо такі готелі введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 року. 

Метою ініціативи, за словами авторів законопроекту, є забезпечення належної підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє Кореспондент.

Нагадаємо, що Міністерство культури і туризму має намір забезпечити будівництво 306 готелів у рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.