Фонд державного майна направив сьогодні листа до Кабінету міністрів з інформацією про те, що покупець ВАТ „Криворіжсталь” не виконує умови договору купівлі-продажу. Керівництво Фонду просить виділити кошти для судового провадження з розірвання договору від 28 жовтня 2005 року.
Згідно з умовами договору купівлі-продажу, спори між сторонами договору вирішуються у Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України. Регламентом МКАС визначено, що при поданні позову позивач зобов\'язаний сплатити реєстраційний збір. Загальна сума арбітражного збору, яку зобов\'язаний сплатити Фонд при направленні позову про розірвання договору, за розрахунками Фонду, складе 72 724 916, 86 гривень!
Як повідомляє прес-служба ФДМУ, приватизація ВАТ „Криворізький гірничо-металургійний комбінат „Криворіжсталь” здійснювалась за погодженням з Кабінетом міністрів. Умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій були затверджені відповідним розпорядженням Кабміну.
Ще 3 липня у ФДМУ відбулось засідання комісії з питань оскарження результатів перевірки, яка проводилася 24-28 березня, виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій „Криворіжсталі” під час якого завершено розгляд скарги Компанії „Арселор Міттал Дуізбург ГмбХ” на результати цієї перевірки. Отже, компанія не виконала такі пункти договору:
Пункт 11.2.1.3 „Забезпечити реалізацію заходів з реконструкції коксових батарей №№ 3 і 4 (2006 - 2007 роки) з впровадженням комплексу природоохоронних заходів”.
Пункт 11.3.11 „Забезпечити витрати товариства на поліпшення соціально-побутових умов працюючих на рівні не менш як 0,5 відсотка суми реалізованої продукції товариства на рік”.
Пункт 11.3.15 „Забезпечити виконання колективного договору в повному обсязі, укладення колективних договорів на наступні періоди з обов\'язковим урахуванням норм і положень галузевої угоди гірничо - металургійного комплексу України та норм і соціальних гарантій попереднього колективного договору”.
Пункт 11.4.1.3 „Забезпечити реконструкцію цеху сіркоочищення коксохімічного виробництва з метою досягнення рівня очищення коксівного газу до вмісту сірководню 0,5 г/м3 (2007 рік)”.