На Закарпатті 11-річна дівчинка витягла через вікно охопленого вогнем будинку молодших братів і сестру, а також допомогла врятуватися паралізованому родичу. Пожежа почалася вночі, коли матері не було вдома.

Читайте також: У селі на Волині під час пожежі загинула 60-річна жінка

Про це пише Сегодня.

"Тут кімната, там був коридор, тут стояло у мене два стільці, тумбочка, шафа. Все, більше немає нічого", – показала господиня згорілого будинку, яка лише через кілька днів зважилася прийти на попелище.

За словами жінки, вдома її не було, тому що вона повезла наймолодшого сина в лікарню, і залишила будинок на піклування старшої дочки – 11-річної Софійки. Посеред ночі загорівся коридор, і за лічені хвилини вогонь перекинувся на кімнату, де спали діти і паралізований родич.

Софія прокинулася від запаху диму і кинулася до дверей, але там уже все горіло. Єдиний вихід, який їй залишався – вікно.

"Я брала дітей, тут сідала, опускалася вниз, і так я їх носила", – показала вона.

За словами дівчинки, першим у двір вона винесла півторарічного Степана, за ним – дворічну Марічку, а слідом – п'ятирічного Мишка і шестирічного Івана. Про себе в цей час навіть не думала.

Читайте також: З'явилося відео підпалу Андріївської церкви

"Я боялася за братиків, за сестричку. Я можу стрибнути з вікна, а вони ще маленькі, ще не ходять", – розповіла маленька героїня.

Саме завдяки їй зараз у малюків немає ані опіку, ані садна.

"Якби вона їх евакуювала через двері, вони отримали б опіки та отруєння чадним газом, адже в той момент, коли виявили пожежу, будівля повністю наповнилася димом", – пояснила Наталія Батир, речник управління ДСНС у Закарпатській області.

Коли малюки виявилися в безпеці, Софія покликала на допомогу сусідів і ті винесли з дому її паралізованого дядька. Зараз він знаходиться в лікарні з опіками.

Рятувальники припустили, що пожежа сталася через необережне поводження з пічним опаленням. А дівчинку за геройський вчинок у ДСНС нагородили грамотою і мобільним телефоном.

Читайте також: Смерть дитини під час пожежі на Волині: з’явились деталі

Тим часом, жити багатодітній родині зараз ніде. На якийсь час їх поселила у себе родичка: два десятка людей з дітьми тісняться на неповних 20 квадратних метрах.

"Син з дружиною спить на ліжку. Ми спимо на одному ліжку. Раз, два, три, чотири, п'ять і я шоста, а мої вже племінники, яких я прихистила, стелять матрац на цілу хату", – пояснила родичка Афія Рознійчук.

Погорільці сподіваються на допомогу небайдужих людей і вірять, що десь у когось є стара хата, в якій вони могли б оселитися.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter