Президент Віктор Янукович провів зустріч з міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком, під час якої заслухав доповідь міністра про ситуацію в аграрно-промисловому комплексі, зокрема про хід збирання врожаю. Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на прес-службу Глави держави.

Враховуючи ситуацію на світовому ринку зерна, В.Янукович звернув увагу на необхідність формування продовольчого резерву, а також регіональних резервів для гарантування продовольчої безпеки країни. Президент доручив закупити до Аграрного фонду щонайменше 4 - 4,5 млн тонн зернових.

Він також дав доручення розпочати підготовку до осінньо-польових робіт, у тому числі - передбачити механізми здешевлення вартості пально-мастильних матеріалів, забезпечення аграріїв добривами, засобами захисту рослин та кредитними ресурсами.

Окремо Президент доручив прискорити розробку програми розвитку молочного та м\'ясного тваринництва.

За даними М.Присяжнюка, травневий прогноз урожаю зернових на рівні 46 млн тонн був зменшений на 3,5 млн тонн через складні погодно-кліматичні умови. З урахуванням уточненого прогнозу визначено, що загальний обсяг експорту зернових у 2010 - 2011 маркетинговому році становитиме 16 млн тонн.

Заслухавши доповідь про хід та графік виконання аграрних реформ, Глава держави наголосив на особистій відповідальності міністра за реалізацію реформ в аграрному секторі та гармонізацію українських стандартів в АПК з нормативами ЄС.

повідомляє ukrinform.ua