Щопонеділка ми сповнені енергії і позитивних вражень від вихідних плануємо що ж робити на наступні. Якщо вам обридли усі стандартні види відпочинку в Луцьку то ви можете сміливо вирушати в дорогу

Про історію Львова написані цілі книги, це місто поетизується, і навколо нього ходять легенди. Обійти і побачити все за день дійсно неможливо, але насолодитись тією атмосферою часу вдосталь.

Вийшовши з приміщення вокзалу (до речі, побудований він як міні лабіринт, так що постарайтесь вийти з нього в правильному напрямку) ви проходите прямо, до ринку, а звідти можна доїхати до центра міста. Доречи, цікавий факт: в трамваях квиточок коштує 1 грн. і платити потрібно водію при вході, а потім обов’язково його прокомпостувати, інакше тітоньки-контролери можуть стягти з вас 20 грн.

Приїхавши в центральну частину міста вас в першу чергу привабить оперний театр, який є безцінним зразком архітектури. Поблукавши біля нього ви можете рушити далі і потрапити на площу Ринок, де кожен з будинків є архітектурною пам’яткою (варто зазначити що у Львові 55% пам’яток усієї України). Також там розміщено чотири фонтани у вигляді давніх богів, одягнутих щоправда, чомусь в вишиванки. Також, не погано б взяти з собою карту, чи придбати за 5 грн. там, по-перше, щоб не заблукати, а по-друге щоб краще орієнтуватись в тому, в який напрямок вам потрібно рухатись.

Ще одне місце, яке необхідно обов’язково відвідати –Високий Замок. Ви піднімаєтесь по крутих, часом обвалених сходах на оглядову площадку звідки все місто як на долоні. Причому, з однієї сторони старе, а з іншої нове. За 1 грн. ви можете подивитись в бінокль, щоб краще побачити те, що зацікавило.

На вулиці Клепаровського розміщений музей пива і сам пивзавод, поціновувачам цього напою буде корисно і пізнавально дізнатись про історію даного напою і технологію його виготовлення.

Звідти на трамваї чи маршрутці легко потрапити до Собору Святого Юрія, де просто надзвичайна атмосфера і зачаровуюча скульптура в архітектурному ансамблі.

Також  варто було піти на Личаківське кладовище. Є багато скептиків, які не розуміють що може бути цікавого в світі мертвих, але певне, вони просто не бували в таких місцях. Крім того, що там поховані такі видатні генії як Франко, Івасюк, Чубай, там годинами можна ходити і розглядати надгробні скульптури, склепи, фігури. Наскільки промовистими є пам’ятники, які ховають під собою рештки не лише митців, а й людей, які мали просте життя.

Далі ви можете повернутись в центральну частину міста і просто погуляти маленькими затишними вуличками на які багате це місто. Тут своя атмосфера, свій затишок. Якщо ви прогулюючись ввечері по площі ринок побачити людей, які грають в сокс, показують пантоміму, слухають джаз, танцюють сальсу чи танго прямо серед вулиці, або сидять на асфальті – не дивуйтесь. Це специфіка міста, його колорит, його душа.         Варто зауважити, що за день ви точно зголоднієте, а тому коротко про те де і що можна поїсти. Якщо ви прихильники фастфудів, до Львів – це майже рай в даному плані. Форнетті, Чудо-Піч, Макдональдс і просто хот-доги там ледь не кожних 15 метрів. Якщо ж хочете чогось кориснішого, то можете завітати в невеличкі кафе, яких теж вистачає в місті. Що ж до екстраординарних закладів, то вони є трохи дорожчими, але те, що ви там отримаєте того варте. Наприклад, «Мазох-Кафе» – це атракційна мазохістсько-літературна кнайпа, названа в честь письменника Леопольда фон Захер-Мазоха (вул..Сербська 7). Там ви можете ознайомитись з реманентом, скуштувати страви з екзотичними назвами і навіть придбати сувенір. Колоритним закладом, який просто не можна оминути, якщо вважаєш себе справжнім Українцем є «Криївка», щоправда ідучи туди треба знати пароль і секретні слова. Там також можна добре поїсти, посидіти в атмосфері, яка нагадує часи УПА, скуштувати справжньої медовухи та купити сувенір.

В Львів неможливо не закохатись, і якщо ви відвідаєте його хоч раз, то обов’язково туди повернетесь.