Cистема державного соціального захисту спонукає українців не реєструвати шлюби, відмовляючись від створення офіційної родини. У державі немає пропаганди сімейних цінностейсоціальної реклами старанного материнства та батьківства.

Читайте також: Українці все частіше кидають своїх дружин з дітьми

Як передає “НАРОДНА ПРАВДА”, про це повідомляє “UAinfo” з посиланням на слова міністра соціальної політики Андрія Реви.

Рева вважає, що молоді сім’ї відмовляються від офіційної реєстрації шлюбу, оскільки не відчувають підтримки держави. Майбутні батьки, за словами міністра, повинні розуміти, що народження дитини в офіційному шлюбі – необхідність. Держава повинна сприяти цьому завдяки різним фінансовим пільгам та кредитам на житло. До того ж важливо зробити соціальну рекламу родинних стосунків та сімейних цінностей, яка зараз відсутня.

Рева зазначає, що давно працює з проблематикою неповних сімей. Раніше масово відмовлялися від офіційних шлюбів, оскільки матері-одиначки отримували грошову державну допомогу, але з 1 січня 2016 року її скасували. Важливо, щоб обоє батьків визнавало свою дитину юридично. Міністр наголошує, що діти повинні відчувати любов, теплоту, ласку матері, а також підтримку та захист батька. Дитина повинна зростати в повноцінній сім’ї, тільки тоді вона буде щасливою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter