Основна мета оптимізації тарифів - вивести їх на економічно обгрунтований рівень і за рахунок цього отримати додаткові кошти для того, щоб збільшити власний видобуток, і не годувати іноземного виробника, а давати можливість заробляти гроші людям у нашій країні. Про це заявив Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко (на фото).


Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, при цьому Ю. Бойко вказав на те, що в Україні склалася непроста ситуація, коли країна змушена купувати більше імпортного газу. "У нас, насправді, склалася складна ситуація, оскільки ми повинні закуповувати більше імпортного газу. І це було головною причиною, якій МВФ нас дорікала: ви не розвиваєте власна видобуток (газу), виходячи з того, що низька ціна. Я хочу нагадати, що у нас середня ціна реалізації по країні була 580 грн. за тисячу кубів. При цьому росіяни, які видобувають 600 млрд. кубів газу, а не 20, як ми, продавали своєму споживачеві, своєму населенню у Білгородській області, поряд з нами , газ по 870 ", - підкреслив Міністр.


У той же час, за словами Ю. Бойка, навіть після підвищення тарифів, вартість газу для населення в Україні буде нижчою, ніж у Європі і в пострадянських країнах.


Міністр також проінформував, куди будуть спрямовані кошти, отримані після підвищення тарифів. "Вони (кошти, - ред.) Підуть на збільшення видобутку газу в нашій країні. Приблизно 1 млрд. 200 млн. в цьому році підуть на освоєння ліцензій, які належать державі - в Азовському і Чорному морях. Це Суботине, Штормове, Одеське, всі родовища, які, на нашу думку, за умови вкладення грошей дадуть додаткову кількість газу і дозволять нам забезпечити нашого споживача своїм газом, а не переплачувати за кордон ", - підсумував Ю. Бойко.

за метеріалами ЛИГА Новости