Іноземні інвестори знову зацікавилися Україною і вважають, що вона повстала з інвестиційної могили, в якій знаходилася впродовж останнього часу. Про це пише газета The Financial Times.

 

Упевненість в тому, що на цьому тижні МВФ схвалить розморожування кредиту для Києва у розмірі 14,9 млрд. доларів, спонукає сміливців придивлятися до ринку», - пояснює кореспондент видання Роман Олеарчик.

 

У липні Україна відмінила емісію євробондів на 10 років на загальну суму 2 млрд. доларів, оскільки не побажала виплачувати по них 8% чи більше, пише автор статті.

 

Шанси на розморожування кредиту МВФ великі, оскільки за останні тижні Україна урізала бюджет і здійснила інші заходи економії, зазначає він.

 

«Інвесторів, які отримують українські бонди на довгий термін, чекають складні часи. Але ставки прибутковості, пропоновані відразу після угоди з МВФ, - одні з найспокусливіших в Європі», - говорить автор.

 

Аналітик Тім Еш з RBS повідомив виданню, що безпосередньо після того, як МВФ схвалить фінансову допомогу Києву, попит на ринку буде активний.

 

«Україна сподівається, що завдяки домовленості з МВФ отримає гроші по нижчих ставках, а інвестори будуть готові вкладати кошти. Попит на акції українських корпорацій теж активний і тільки зростатиме», - додав він.

 

Нагадаємо, уряд України розраховує почати нову програму співпраці з МВФ, підтриману кредитом stand by в розмірі близько $14,9 млрд., в рамках якої отримати до кінця року $3 млрд.

 

Запит України на початок нової програми співпраці рада директорів МВФ розгляне 28 червня.

 

За матеріалами «Інопреса»