Ситуація зі збиранням зернових у державі є сьогодні нормальною, і Україна без хліба не залишиться. На цьому у Чернігові наголосив віце-прем\'єр-міністр України Віктор Слаута, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами віце-прем\'єра, сьогодні в Україні вже зібрано 20 млн тонн зерна, тоді як потреба країни в продовольчому зерні складає 6 млн тонн. Зерно, зауважив Віктор Слаута, якісне. В Україні посіяно значні площі соняшнику, цукрового буряка, інших культур, що дозволить забезпечити населення усіма видами продовольства, підкреслив В.Слаута.

Віце-прем\'єр-міністр ознайомився з роботою елеватора закритого акціонерного товариства "Млибор" у Чернігові та науково-виробничого об\'єднання "Чернігівеліткартопля" у селиці Седніві Чернігівського району. Наступним пунктом відвідування В.Слаути буде село Вихвостів Городнянського району, де він ознайомиться з виробничою діяльністю ТОВ "Віра".

На Чернігівщині Віктор Слаута перебуває з робочою поїздкою. Її мета - вивчення питання організації збирання зернових культур урожаю 2010 року.