Кількість інтернет-абонентів ВАТ "Укртелеком" на середину липня становила 1 млн, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на газету "Дело".

Відрив держоператора від конкурентів у сегменті широкосмугового доступу продовжує зростати. За оцінками iKS-Consulting, за підсумками першого кварталу поточного року кількість інтернет-абонентів компанії "Воля", яка посідає друге місце в рейтингу десяти найбільших у абонентській базі провайдерів, становила 390 тис. За нею йдуть компанії "УРС" (ТМ Beeline) і Vega (145 і 125 тис. абонентів відповідно). За підсумками першого кварталу цього року, сукупна абонбаза топ-десятки компаній, які надають широкосмуговий доступ, становила 1 839,7 тис.

В Україні загальна кількість абонентів широкосмугового доступу (приватних і корпоративних) складає майже 2,46 мільйона, з яких майже 2,2 мільйона - домашні користувачі. За оцінками iKS-Consulting, обсяг прибутків від широкосмугового доступу за результатами першого кварталу 2010 року порівняно з четвертим кварталом 2009 року збільшився на 7% і склав близько 641 мільйона гривень.