Державну частку в київському ЦУМі, що вважалася довгий час неліквідною, продано за 89,05 млн грн, що більш як утричі вище, ніж чекав Фонд держмайна, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на газету "Комерсант-Україна".

Фонд держмайна на торгах на українській міжбанківській валютній біржі продав 39,65% акцій ВАТ "Київський центральний універмаг". У торгах взяли участь чотири київських брокери: "Фаворит", "Автоальянс-Інвест", "Тект-трейд" і "Київ-ділер". Останню компанію визнано переможцем. Вартість пакету під час торгів виросла майже в 3,5 раза.

Будівля київського центрального універмагу площею 22 тис. кв. м розташована в самому центрі Києва. У 1994 році на його базі було засноване відкрите акціонерне товариство, 75,34% акцій якого отримала організація орендаторів ЦУМу. Інші залишилися у Фонді держмайна, який також був власником площ універмагу. У 2006 році ЦУМ було розділено на відкрите і закрите акціонерні товариства "Торговий дім "Київський ЦУМ". Закрите акціонерне товариство пізніше було реорганізоване в товариство з обмеженою відповідальністю. ФДМ передав у ЗАТ право володіння площами, але натомість збільшив свій пакет у ВАТ до 39,65%. За даними учасників ринку, 60,35% акцій київського ЦУМу, а також ТД "Київський ЦУМ" контролює нинішній голова спостережної ради Валерій Мазур і його партнери.