З 1 серпня цього року найбільший платник податків у секторі споживчої електроніки, компанія LG Electronics, повністю перейшла на систему прямих поставок в Україну. Про це під час прес-конференції розповів журналістам віце-прем\'єр-міністр з питань економіки Сергій Тігіпко.

Він відзначив важливість такого кроку для української економіки. "Для нас надзвичайно важливо те, що така велика компанія перейшла на прямі поставки. Сьогодні до компанії якихось претензій немає. Безумовно, ми розуміємо, що компанія йде на певні ризики, тому що під час таких кроків може бути втрачена певна конкурентоспроможність, якщо інші компанії не вестимуть операції прозоро", - зазначив С.Тігіпко.

Віце-прем\'єр-міністр наголосив, що уряд допомагатиме LG Electronics більш зручно вести бізнес із такою схемою поставок. "У першу чергу, ми могли б допомогти скороченням термінів процедур, які проходить компанія. Я кажу про митні процедури, про реєстрацію товару в Комітеті стандартизації та метрології, про екологічні служби. Часто там немає чіткості в термінах. Ми домовилися, що фахівці компанії братимуть участь у роботі над Податковим та Митним кодексами. Я переконаний, що такі компанії повинні мати переваги. Вони повинні мати "зелені коридори", мають швидше обслуговуватися. Держава повинна стимулювати такі компанії", - запевнив Сергій Тігіпко.

За його словами, уряд не здійснюватиме прямого тиску на компанії, що не переходять на прямі поставки, однак намагатиметься законодавчо врегулювати це питання. "Прямого тиску не буде, але рішеннями державних органів, законодавчими рішеннями ми, безумовно, будемо підтиснювати компанії, які займаються так званим "сірим" завезенням таких товарів", - заявив віце-прем\'єр-міністр.

Очікується, що до кінця 2010 року "LG Electronics Україна" сплатить у державну казну 472 млн грн у формі податків та імпортного мита.

повідомляє ukrinform.ua