Питання залучення інвестицій в економіку Чернівецької області обговорено під час зустрічі голови ОДА Михайла Папієва з Делегатом німецької економіки в Україні Карін Рау, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу ОДА.

На думку Карін Рау, область є надзвичайно перспективною з точки зору розвитку сільського та лісового господарства, має конкурентоспроможні підприємства, що виробляють продукцію, потрібну німецькому споживачеві. "Наша мета - допомогти вашим підприємствам вивести свою продукцію на західний ринок, зробити їх відомими, зокрема, у Німеччині", - зазначила Делегат німецької економіки в Україні.

На сьогодні Україна перебуває у нерівних економічних умовах на європейському ринку, адже після вступу нашої держави до Світової організації торгівлі, співпраця між країнами-членами цієї організації повинна бути взаємовигідною та базуватися на загальних для всіх умовах. Цього поки що не спостерігається, українському виробникові надзвичайно важко просувати свою продукцію на світові ринки, зауважила Карін Рау. З метою промоції буковинської економіки Карін Рау запропонувала провести 23 вересня цього року у Чернівцях інвестиційний семінар за участю німецьких інвесторів та представників крайових експортно спрямованих підприємств.

Для того, аби інвестори відчували себе комфортно, за словами голови облдержадміністрації, необхідно посилити боротьбу з корупцією. З цією метою в області створено низку інституцій, спрямованих на викорінення цього явища. Зокрема, створено Громадську раду, до якої увійшли колишні голови Чернівецької ОДА, представники громадських організацій, ЗМІ. Голова крайової виконавчої влади наголосив, що підвищення рівня життя українців та механізм спрощеного доступу громадян до бізнесу не повинен обмежитися лише деклараціями. До цієї мети треба йти крок за кроком, переконаний Михайло Папієв.