Літо, сонце, спека, , море, гори, відпустки … Двотижневий рай на природі, чи в якомусь закритому пансіоні. Або ж екстремальні умови, драйв, нові знайомства, навички, чудова музика, фестивалі. Кожен обирає відпочинок, який йому більше імпонує, але є одна невід’ємна річ у всіх видах проведення відпустки. ДОРОГА. Добре якщо ви власник автомобіля, або ж їдете великою компанією, але що робити, якщо відпочивати ви їдете самі (чи то до друзів з іншого міста, чи в санаторій). Для цього вам знадобиться багато часу і нервів (від самої вокзальної каси з чергами, як у Радянському Союзі за ковбасою, і аж до самого пункту призначення).

Отож сьогодні ми розповімо вам що треба робити в потязі, аби не потрапити у неприємну ситуацію. Якщо вже так сталось що ви змушені їхати самі, слід дотримуватись певних правил, щоб не не зіпсувати собі подорож.

 

Правило №1

Купуйте квиток у плацкарті (особливо якщо ви дівчина). Зручностей звичайно менше, але ви убезпечите себе від компанії молодиків, які всю дорогу п’ють «звеселяючі» напої і розповідають масні анекдоти, зиркаючи на вас. До того ж вентиляція в плацкарті краща, адже це не замкнута площа. Тобто вам не доведеться цілу дорогу вдихати запах варених яєць, копченої риби в перемішку з бурячанкою.

 

Правило№2

Остерігайтесь жінок бальзаківського віку, які мило посміхаються і починають розмову з слів: «А куди ти їдеш? А чому сама?». За час поїздки ви можете вислухати разів з п’ять історію її життя, а заразом сім’ї, подруг, знайомих. Також почути 100 порад як побудувати сімейне життя і нюні на тему: «Куди котиться цей світ?», чи «Коли я була в твоєму віці…». Краще скажіть що ви втомлені, ляжте і вдягніть навушники так, щоб вона бачила,. А ще, дуже важливо знати, що з такими людьми не треба сперечатись. Поважайте їх за вік, навіть якщо знаєте, що вони не праві. Просто збережете собі нервові клітини.

 

Правило №3

Якщо вам потрібно вийти в кімнату гігієни чи до провідника намагайтесь найцінніші речі тримати в одному місці, невеличка сумочка якраз підійде для цього. Беріть її з собою, або заховайте під подушку (злодію знадобиться час щоб дістати її звідти, і він може привернути увагу). Не виходьте перед зупинками, тому що тоді легко зійти на перон і вже не повернутись, разом з вашими документами та грошима. Прийшовши – перевірте все, якщо щось зникло – йдіть до провідника, він викличе міліцію на найближчій станції.

 

Правило №4

Запасіться серветками: як сухими, так і вологими. Туалетний папір у потязі існує, але зазвичай він таємничо зникає вже через три–чотири станції. До того ж, навіть якщо ви добре помили руки, прийшовши до свого місця виникає враження що ви на собі відчуваєте рекламу мила «Safeguard» з тисячами маленьких організмів.

 

Правило №5

Лягати спати краще в такому одязі, щоб тіло було закритим. Це робиться через ту ж саму рекламу «Safeguard», а також, задумайтесь як переться видана вам постіль.

 

Правило №6

Якщо ваша зупинка вночі, краще нагадайте провіднику про своє існування (особливо, якщо ви помінялись з кимось місцем). А щоб не образити, посміхаючись, запитайте: «А ви будите пасажирів? А то я так боюсь проспати».

 

Гарної подорожі і відпочинку!