За підсумками семи місяців 2010 року збитки вугільних підприємств Донецької області склали один мільярд гривень, повідомив у ході засідання колегії в облдержадміністрації губернатор області Анатолій Близнюк.

Так, за словами чиновника, одним з основних факторів нестабільної роботи вугільної галузі є фінансова незбалансованість.

"Продовжує збільшуватися розрив між ціною і собівартістю вугільної продукції", - сказав він, зазначивши, що сьогодні ця різниця становить 454,1 грн і не покривається держпідтримкою.

За словами донецького губернатора, із 72 чинних вугледобувних підприємств 62 підприємства, підпорядковані Мінвуглепрому, забезпечують 54% видобутку, 10 підприємств недержавної форми власності - 46%.

Водночас, зазначив він, в області зростає рівень видобутку підприємствами недержавної форми власності і падіння видобутку підприємствами Мінвуглепрому.

Як повідомлялося, перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив Мінфіну направити 800 млн грн на розрахунки із заборгованості з зарплати шахтарям до 20 серпня.

За матерiалами: РБК-Україна