Поняття «єдиний податок», швидше за все, буде виключене з нового Податкового кодексу. Про це повідомив в інтерв'ю «Зеркалу недели» віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков.

«Такого поняття, як єдиний податок, швидше за все, не буде. Неможливо зберегти ситуацію, за якої на єдиному податку перебувають корпорації, що заробляють десятки мільйонів доларів», — заявив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що платники єдиного податку повинні платити внески до Пенсійного фонду.

«Ми всі солідарно платимо внески до Пенсійного фонду і солідарно отримуємо пенсії. Так чому представники малого бізнесу — платники єдиного податку - не беруть участь в цих витратах? Вони ж прийдуть до держави за пенсією, отже, повинні платити внески до Пенсійного фонду. Це не податок на бізнес, це — участь у вашій майбутній пенсії», — упевнений Колесніков.

При цьому віце-прем'єр нагадав, що платники єдиного податку користуються всіма послугами, що надаються державою, тому зобов'язані платити і податок на послуги фізосіб.

«Представники малого бізнесу викликають швидку допомогу, їздять по міському асфальту і користуються дотаційним міським транспортом, їх діти вчаться в державних школах. Чому вони не платять податок на доходи фізосіб? Податок на прибуток для малого бізнесу — нуль. Решту — платіть на загальних підставах. Ось такий підхід закладений в основу робочого проекту Податкового кодексу», — розповів Колесніков.

повідомляє Главред